rustige omgeving maar niet afgelegen

Het vakantiehuis waar de gîte zich in bevindt staat precies op de grens van de Gard en de Ardèche. Het dorpje Saint André de Cruzières is een typisch frans plaatsje. Net buiten dit dorp staat het huis tussen enkele andere huizen. Rustig maar niet afgelegen!

 

 

Een bakker met ook kruideniersproducten is in Saint André de Cruzières aanwezig. Op ca. 20 minuten afstand ligt de grotere plaats Saint Ambroix waar een Intermaché, Carrefour en Lidl aanwezig zijn. In het hoogseizoen is er elke dinsdag,- en zaterdagochtend een markt in deze plaats.

Richting de andere kant ligt Barjac op ca. 15 minuten rijden. Barjac is toeristischer en heeft een ruim aanbod winkeltjes en restaurantjes. Op vrijdagochtend is in Barjac een grote markt waar alle typische Franse lokale etenswaren te koop zijn maar ook kleding, sierraden, heerlijke zeep en snuisterijen.

 

Ook op kleine afstand van de gîte liggen diverse (kiezel) strandjes waar je heerlijk kunt zwemmen, relaxen, zonnen en spelen. Veelal zijn de strandjes de uitvalsbasis voor een kanotocht. Wil je meer avontuur dan zijn er in de Ardèche ontzettend veel activiteiten te doen zoals het klimbos, kanovaren, buggy rijden, canyoning en nog veel meer. 

 

klik hier voor een overzicht van leuke uitjes